Publicat per

Flash 1: La consciència de mirar(nos): L’autoretrat

Hola a totes i tots!
A continuació podeu veure el meu autoretrat, el qual l’he realitzat amb la mà esquerra, mà oposada la qual normalment utilitzo. L’opció de fer-ho sense mirar al paper ho veia inviable, ja que la meva coordinació oculomanual és nefasta i m’hagués sortit un dibuix pèssim.
Mentre estava realitzant el meu autoretrat intentava fer-ho el més realista possible, intentant veure’m sense haver-me de mirar al mirall, intentant recordar trets característics de la meva cara que són identificatius. Durant la realització d’aquest el meu pols tremolava, em costava fer línies rectes i llargues, però crec que finalment ho he mig aconseguit.
Quant a la intervenció creativa amb taques de l’autoretrat, el sentit que li he volgut donar ha sigut destacar algunes parts petites de la meva cara, les pigues, les quals em caracteritzen. Per últim, he pintat com una posta de sol en la meva mirada, part que m’agrada molt de les persones, a més a més perquè m’encanta la meteorologia i l’univers, ja siguin els núvols, els trons, la lluna, les estrelles, els planetes, etc., perquè em transmeten moltes sensacions que potser més endavant explicaré. La manera de fer-ho ha sigut fent-ho amb aquarel·la.
Espero que us agradi ☺?

Debat1el Flash 1: La consciència de mirar(nos): L’autoretrat

  1. Òscar Julve Gil says:

    Elisenda,
    Llàstima que no hagis provat de dibuixar sense mirar el suport. Aquesta mena d’activitat pretén, justament, posar-vos en una posició diferent a la que deveu acostumar a tenir quan us poseu a dibuixar. Justament per a que apareguin solucions noves a partir d’aquest canvi de metodologia. L’atzar pot ser un bon aliat en qualsevol recerca plàstica. Hi ha molts artistes que. abans de cada sessió de treball, practiquen el dibuix sense mirar el paper, per trencar el gel i escalfar motors.

    Has resolt molt bé el dibuix de descripció, malgrat utilitzar la mà esquerra :-) i has plantejat una intervenció sobrte el retrat plena de fantasia. Bona feina.

    Endavant!

Deixa un comentari