Publicat per

Flash 2: Dibuixar amb paraules

Bones a totes i a tots!!

Aquesta imatge representa a una persona en el límit de la terra i el buit. El límit està representat com la part vertical d’un penya-segat i l’home l’està mirant i s’atura allí i no avança, ja que si el creua segurament no podrà veure més enllà de la vida que se li ha brindat. El límit de la nostra vida, en aquestes situacions, està a les nostres mans, ja que si decideixes continuar endavant o no, la teva vida pot canviar totalment.

 

En aquest cas, al dibuix es veu representat el límit com l’horitzó del mar. Bé sabem que més enllà de l’horitzó hi ha mar o terra, però a simple vista veiem al mar com un límit i un final d’aquest. Tal com pensaven en l’antiguitat, en l’horitzó hi havia el límit de la Terra, però no és així òbviament, però sí que ho és per la nostra percepció visual. A més a més, l’horitzó és el límit entre el mar i el cel.

En aquest dibuix he volgut representar el límit que sofreixen i viuen les persones que tenen dislèxia, ja sigui a l’hora d’aprendre, de llegir, de comunicar-se, de fer les activitats diàries i rutinàries de la vida… Les persones amb dislèxia sofreixen límits tals com la no reconeixença dels símptomes que sofreixen, les no adequacions a les seves necessitats especials i la discriminació a l’hora de relacionar-se amb l’entorn.

Tal com es pot observar en aquest dibuix, el límit ve marcat per unes simples mesures, les quals fan encasellar a les persones com a socialment acceptades o discriminades, simplement per ser d’una manera o d’una altra físicament. Aquest límit regulat per simples números s’hauria d’erradicar de la societat i, a més a més, s’ha de fer visible i acceptable qualsevol tipus d’aspecte físic. Aquesta cinta mètrica també pot representar els límits que es marca una persona a l’hora de menjar o no menjar certes coses, ja que si socialment està més ben vist estar més aviat prim, doncs es posa uns límits per fer-ho.

Per últim podem trobar la paraula límit representada com els dos límits que ha pogut trepitjar l’ésser humà. En minúscula podem trobar representat el límit que pot arribar una persona caminant, en aquest cas és la muntanya més alta del món, l’Everest. L’altre límit, l’escrit en majúscules, és el límit que ha pogut trepitjar l’ésser humà gràcies a la tecnologia i és la lluna. Quin serà el següent límit que podrà arribar una persona? Espero descobrir-ho.

Debat1el Flash 2: Dibuixar amb paraules

  1. Òscar Julve Gil says:

    Elisenda,
    Has fet propostes originals pel que fa a les composicions en què has utilitzat elements i entorns rics. Molt bé. De vegades, una mateixa idea treballada des de punts de vist diferents pot donar solucions sorprenents.
    Endavant!

Deixa un comentari